Hoofdcontent

Team Lisse Actief

Leonie Verstegen


Glenn van Weeren

Sociaal Werker

GlennvanWeeren@welzijnskwartier.nl

Ryan Geerdink


ryan@thepandonetwork.com

Christiaan Germans


C.Germans@sportfondsen.nl

Dionne Scheepmaker

Buurtwerker

teambsclisse@outlook.com

 

Cora Zijlstra

JOGG coordinator

Wij zijn Cora, Dionne, Christiaan, Leonie, Glenn & Ryan en samen vormen wij Team Buurtsportcoaches Lisse.

Het Sportakkoord 2019-2022 is door gemeente Lisse en verschillende partners op papier gezet. Nu is het aan Team Buurtsportcoaches om daar invulling aan te geven.

 

Sport en bewegen wordt gezien als maatschappelijk bindmiddel in de samenleving. Enerzijds om een gezonde leefstijl te bevorderen. Anderzijds om invulling te geven aan de sociale rol; iedereen moet mee kunnen doen naar eigen vermogen (bijdragen aan een inclusieve samenleving).

De speerpunten van het Sportakkoord zijn: ‘een leven lang bewegen’, ‘sportieve basis voor de jeugd’ en ‘sporten, bewegen en spelen in de openbare ruimte’.

Onderaan dit bericht kunt u lezen welke concrete doelstellingen aan deze speerpunten zijn gekoppeld.

 

Aan ons als team de taak om het aanbod op het gebied van sporten en bewegen op overzichtelijke wijze zichtbaar te maken.

Ook zetten wij ons als Buurtsportcoaches in om daar waar mogelijk partijen en activiteiten met elkaar te verbinden. Dit gebeurt her en der al, maar wij gaan nog meer op zoek naar matches en samenwerkingen.

Het team heeft als motto dat samenwerking betekent dat je elkaar versterkt. Team Buurtsportcoaches Lisse zal vragen aan sportverenigingen waar zij behoeften aan hebben en wensen, dromen en behoeften in kaart brengen. Samen wordt gewerkt naar vitale verenigingen in de breedste zin van het woord.

Het digitale platform www.lisseactief.nl is één van de resultaten waar aan is gewerkt. Sportaanbieders gaven aan dat zij de behoefte hadden aan één plek daar waar het aanbod te vinden is. Neem regelmatig een kijkje op www.lisseactief.nl om het nieuws, de ontwikkelingen en het actuele aanbod op het gebied van sport, bewegen en gezondheid te kunnen vinden. Zelf activiteiten aanmelden voor op de site behoort ook tot de mogelijkheden.

 

Lisse Actief is het platform waar het sport- spel en beweegaanbod in kaart wordt gebracht van Lisse. Dit platform is in het leven geroepen door Team Buurtsportcoaches Lisse. Samen met sportverenigingen en andere aanbieders sprinten wij naar de finish; een overzichtelijke website waar geïnteresseerden kunnen zien wat er allemaal gebeurd op het gebied van sport-, spel, bewegen, vitaliteit en gezondheid.

Actief staat voor ‘in beweging komen’.

 

Heb je vragen over sport, bewegen of kunst en cultuur in de gemeente Lisse?
Neem dan gerust contact met ons op!

Heb je een sport(hulp)vraag of ben je benieuwd naar onze werkzaamheden, neem dan contact met ons op.