Hoofdcontent

Wandel gezond Lisse rond

Meld je aan voor deze gezellige wandeluitdaging

Wandel Gezond Lisse Rond komt er weer aan! 🚶‍♂️💪 

Samen wandelen is gezellig en goed voor de gezondheid. Daarom doet ook de gemeente Lisse dit jaar weer mee aan de Nationale Diabetes Challenge: vanaf maandag 13 mei lopen deelnemers gedurende twintig weken door de prachtig bloeiende omgeving van Lisse. De organisatie ligt in handen van SportSupport. Op 17 september is er een feestelijke afsluiting.

Stap voor stap richting een fittere leefstijl

Omdat wandelen niet alleen goed is voor mensen met gezondheidsproblemen zoals diabetes, obesitas of te hoge cholesterol, nodigen we iederéén die toe wil naar een actievere leefstijl van harte uit om aan deze challenge mee te doen. De NDC is niet alleen voor mensen met diabetes maar ook voor prediabeten, COPD, CRVM, overgewicht, ex-corona of doorverwijzing van de huisarts.

Bewezen effectief

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Het is een bewezen effectieve wandelinterventie die de afgelopen vier jaar al ruim 15.000 mensen in beweging heeft gebracht. Gedurende twintig weken lopen in heel Nederland deelnemers onder begeleiding door hun eigen omgeving. Na afloop ontvangt iedere deelnemer tijdens de feestelijke afsluiting een welverdiende medaille als aandenken aan deze grandioze prestatie.

“Samen wandelen is leuk, je merkt snel resultaat en je gaat je fitter en energieker voelen”, zegt Leonie Verstegen, coördinator Sport en Bewegen bij Stichting SportSupport en initiatiefnemer van de Diabetes Challenge. “Het is fijn om aan je gezondheid te werken met mensen die hetzelfde doel hebben, dat motiveert om door te zetten. Bovendien is wandelen goed voor je fysieke, mentale en sociale gezondheid.”

Contact met zorgprofessionals

Professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein werken samen om mensen te stimuleren aan de Diabetes Challenge deel te nemen, en om ook daarna aan een duurzame gedragsverandering te werken. Leonie: “Het is een laagdrempelige manier om mensen te ondersteunen naar een gezondere en actievere leefstijl. En doordat tijdens de wandelingen altijd wandeltrainers, buurtsportcoaches en eerstelijnszorgverleners meelopen, komen naast bewegen ook andere leefstijlfactoren aan bod. Een makkelijke manier voor deelnemers om in gesprek te komen met zorgprofessionals.”

 

Zelf meewandelen?

  • Start wandelingen: maandag 13 mei,
  • verzamelen om 19:20 bij Floralis, Floralisplein 69
  • Aanmelden: lverstegen@sportsupport.nl, of via 023 526 03 02
  • Eenmalige kosten: € 10,-