Hoofdcontent

Weinig inkomen

Gemeente Lisse - Meedoen met weinig inkomen? Dat kan!

Wil je graag meedoen, maar kun je het deelnemersgeld, cursusgeld of contributie niet betalen? Binnen de gemeente Lisse kun je een bijdrage krijgen voor de kosten van sport-, culturele en educatieve activiteiten. Dit geldt ook voor de benodigde (sport)kleding en/of het lesmateriaal. Met de regeling 'Meedoen' vergoedt gemeente Lisse (een deel van) de kosten om mee te doen aan activiteiten in de samenleving.

Jeugdfonds Sport & Cultuur Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus. Hoe doe ik een aanvraag? Ouders kunnen alleen een aanvraag doen via een intermediair. Neem contact met ons op om een aanvraag te doen, want de buurtsportcoaches zijn intermediairs. Naast de buurtsportcoach kunnen ook de juf, meester, maatschappelijk werker, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam intermediair zijn.

Stap 1: Vraag een intermediair om een aanvraag voor je te doen;

Stap 2: Intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag;

Stap 3: De intermediair hoort meestal binnen drie weken of de aanvraag goedgekeurd is en laat je dat weten;

Stap 4: Je kunt je kind nu aanmelden bij de sportclub, dansschool of andere organisatie waar je kind op les wil;

Stap 5: Jeugdfonds Sport en Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub/lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

 

Meer informatie over het Jeugdfonds Sport & Cultuur Jeugdfonds Sport & Cultuur: Klik hier!

 

Stichting Leergeld

Wil je meedoen aan sociale en/of educatieve activiteiten maar kun je het niet betalen? Dan kun je een beroep doen op Stichting Leergeld. www.leergeld.nl/doe-een-aanvraag/

 

WelzijnsKompas zal contact met je opnemen zodat er vrijblijvend advies gegeven kan worden op het gebied van activiteiten die (gratis) georganiseerd worden in Lisse. Deze organisatie is op de hoogte van het aanbod in Lisse en omstreken en denkt graag met je mee.

 

Heb je vragen of hulp nodig bij een aanvraag? Laat dan een berichtje achter.