Hoofdcontent

Aan het woord...

In "Aan het woord" zetten we tijdens de Frisse Lisse Lenteweek mensen in het zonnetje die zich inzetten voor een leuker en gezonder Lisse. Op deze pagina is Glenn aan het woord. Glenn zet zich als sociaal werker in voor jongeren in Lisse.

 

Glenn brengt jongeren in beweging

Glenn is sociaal (jongeren)werker voor Welzijnskwartier in Lisse. Hij vervult hierbij verschillende rollen. Zo heeft hij een adviserende en coachende rol voor leerlingen op het Fioretti College die moeite hebben met bijvoorbeeld studievaardigheden of hun thuissituatie, maar is hij ook buurtsportcoach voor Lisse Actief waarvoor hij onder andere Sporten op de Pleintjes organiseert.  Door zijn sportachtergrond en zijn stage tijdens zijn opleiding heeft hij met jongeren werken altijd al interessant gevonden. Nadat hij een paar jaar iets anders had gedaan, pakte hij de kans om weer met jongeren te werken dan ook met beide handen vast toen hij via een oude bekende hoorde dat er plek was vrijgekomen bij Welzijnskwartier.

 

Glenn van Weeren


Een van de mooie initiatieven waaraan Glenn werkt, is Sporten op de Pleintjes. Glenn begon hier 2.5 jaar geleden mee op het pleintje voor de Waterkanten. Iedere woensdag en vrijdag komen hier kinderen sporten en spelen. Op donderdag kunnen de kinderen op het Ostadeplein terecht. Dat is aan de andere kant van Lisse en dat is mooi: hierdoor kunnen er nog meer kinderen meespelen en -sporten.


Maar wat is Sporten op de Pleintjes nou eigenlijk? Eigenlijk is het een moment waarop de kinderen lekker kunnen spelen en sporten waarbij Glenn voor leuke attributen zorgt. "Kinderen van alle leeftijden zijn welkom. Per keer doen 10 tot 20 kinderen mee”, vertelt hij. “Dat is ook de kracht denk ik,” vervolgt hij, “iedereen is welkom, iedereen mag meedoen en je hoeft je nooit van tevoren aan te melden.” Afgelopen woensdag waren er ongeveer 20 kinderen. Jongens en meisjes gingen samen voetballen en naast het voetbalveld werd ook gebadmintond. Glenn doet zelf soms ook mee, maar wanneer hij langs de zijlijn staat, coacht hij de kinderen en moedigt hij ze voortdurend aan. 

 

Voetballen tijdens Sporten op de Pleintjes


De buurt reageert heel positief: “Buurtbewoners komen graag even kijken, soms doen er zelfs ouders mee. Het zorgt ook voor betrokkenheid vanuit de buurt." De kinderen leren er veel van: “Leren samen te spelen is heel belangrijk. Het is een hele andere interactie dan bijvoorbeeld gamen.” Glenn vervolgt: “Kinderen leren omgaan met emoties, soms gaat het spel goed, soms ook niet, soms win je en soms verlies je." Ook sociaal leren ze veel: "De kinderen hebben allemaal andere karakters en leren hiermee omgaan en leren elkaar kennen. En dat leren kennen helpt natuurlijk ook tegen eenzaamheid.” Natuurlijk is Sporten op de Pleintjes ook goed voor de lichamelijke gezondheid: "Het helpt met de motoriek, je ziet ook dat dat beter wordt als ze er vaker zijn en helpt het overgewicht tegen te gaan.”


Er komen regelmatig nieuwe kinderen meespelen: “Dan maken we meestal direct nieuwe teams zodat de nieuwe kinderen ook mee kunnen doen. Ze worden meteen goed meegenomen door de groep”, vertelt Glenn, “Sommige kinderen zijn een beetje verlegen in het begin, maar je ziet dat dat vanzelf wegtrekt.” Ook ontstaan er nieuwe vriendschappen en dat is natuurlijk heel mooi om te zien. 


Favoriete momenten van zijn werk kan Glenn ons niet vertellen: “Ik vind alles leuk om te doen. Als de kinderen blij zijn, dan ben ik dat ook!” 


Wil jouw kind meesporten en -spelen? Dat kan iedere week op de volgende locaties en tijden:

Woensdag: 📍 Pleintje voor de Waterkanten 🕒 van 14.30 tot 16.00

Donderdag: 📍 Ostadeplein 🕝 15.00 tot 16.30 

Vrijdag: 📍 Pleintje voor de Waterkanten 🕒 15.00 tot 16.30 

 

 

Meer aan het woord

Ben je ook benieuwd naar de andere verhalen? Lees via onderstaande links meer verhalen!

Wil jij ook iemand in het zonnetje zetten?

Neem dan contact op via de mail teambsclisse@outlook.com en laat weten waarom jij diegene in het zonnetje wilt zetten!

Wil je op de hoogte blijven van lisse actief?

Houd onze sociale media in de gaten om al onze updates te ontvangen: